V Murski Soboti letos ponovno srednje-evropski pokal za mlade odbojkarje in odbojkarice na mivki / In Murska Sobota this year, again, a middle-European cup for young beach volleyball players

Odbojka na mivki je olimpijski šport že od leta 1996 in je bil drugi najbolj gledani šport na OI v Rio de Janeiru. Gre za izjemno atraktivno športno zvrst, tako v moški kot še posebej v ženski konkurenci. V Ljubljani se je minuli vikend končal turnir svetovne serije v odbojki na mivki. V naši neposredni soseščini, na Dunaju, se je že drugo leto zapored odvilo svetovno prvenstvo v odbojki na mivki.

Naši sosedje so v preteklih desetletjih odbojko na mivki razvili v neslutene višave. Vrbsko jezero, kjer je še do prek kratkim potekalo svetovno prvenstvo, je tako postalo vrhunska turistična destinacija. Odbojka na mivki je torej šport, ki s sabo nosi izjemen potencial, predvsem v smislu promocije tako turizma kot tudi razvoja človeških potencialov. V Cona.centru imajo vizijo v prihodnjih letih v regijo ob reki Muri pripeljati evropsko prvenstvo v odbojki na mivki

Srednje-evropski pokal v odbojki na mivki za mlade do osemnajst let (MEVZA U18 Beach Volleyball Youth Cup) se bo pričel v četrtek, 23. avgusta z registracijo tekmovalcev in javnim večernim žrebom in nadaljeval v petek, 24. avgusta s skupinskimi dvoboji ter zaključil v soboto, 25. avgusta s finalnimi dvoboji in slovesno podelitvijo pokalov in medalj.


Za morebitne akreditacije za neposredno poročanje s tega tekmovanja in vstop na prizorišče vas prosimo, da nam pošljete prijavo z imenom in priimkov ter nazivom medija(jev), ki jih zastopate najpozneje do ponedeljka, 20. avgusta na elektronski naslov: marko@savic.cc . Hvala vam. Več podrobnosti je/bo na voljo tudi prek spletne strani www.cona.center in še posebej prek tega bloga.

Za vse dodatne informacije in izjave smo vam na voljo tudi prek mob. tel. št. 041 730 882. Verjamemo, da vam najavljeni projekt mednarodnega tekmovanja v odbojki na mivki v zelo atraktivni starostni kategoriji več kot zanimiv, zato vas vabimo k poročanju in najavi tega tekmovanja. Hvala vam.

S športno odbojkarskimi pozdravi,
Direktor vozlišča
mag. Marko Savić

in
Strokovni vodja:
Alojz Kerec

Komentiraj

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.