#MEVZABeachVolleyU18 – V Murski Soboti letos ponovno srednje-evropski pokal za mlade odbojkarje in odbojkarice na mivki / In Murska Sobota this year, again, a middle-European cup for young beach volleyball players

Murska Sobota, 14 avgust 2018 – V Cona.centru Murska Sobota letos ponovno pripravljajo srednje-evropski pokal v odbojki na mivki, tokrat v starostni kategoriji do osemnajst let (U18). V Murski Soboti bo teko letos med 23. in 25. avgustom nastopilo skupaj 32 najboljših ekip iz sedmih srednje-evropskih držav, članic srednje-evropske odbojkarske zveze MEVZA: iz Avstrije, Slovaške, Češke, Madžarske, Hrvaške, Slovenije in iz Izraela. Dodatno bodo kot gostujoče države nastopile ekipe iz Cipra in še iz nekaterih drugih evropskih držav. Organizator bo podelil štiri posebna vabila mladim perspektivnim ekipam iz celotne regije ob reki Muri in s tem prispeval k razvoju te perspektivne športne panoge pri nas.

/

Murska Sobota, August 15th, 2018 – In Murska Sobota will this year again host a mid-European beach volleyball tournament, this time in the age category of up to eighteen years of age (U18). Only 32 of the best teams from seven Central European countries, members of the Middle-European Volleyball Zone Association (MEVZA), from Austria, Slovakia, the Czech Republic, Hungary, Croatia, Slovenia and Israel will compete in Murska Sobota this August 23-25. In addition, teams from Cyprus and teams from other European countries will appear as host countries. The organizer Cona.center Murska Sobota will issue four wild-cards to young prospective teams from the region along the Mura River, thereby contributing to the development of this promising sport discipline in that region.

Advertisements

Odbojka na mivki je olimpijski šport že od leta 1996 in je bil drugi najbolj gledani šport na OI v Rio de Janeiru. Gre za izjemno atraktivno športno zvrst, tako v moški kot še posebej v ženski konkurenci. V Ljubljani se je minuli vikend končal turnir svetovne serije v odbojki na mivki. V naši neposredni soseščini, na Dunaju, se je že drugo leto zapored odvilo svetovno prvenstvo v odbojki na mivki.

Naši sosedje so v preteklih desetletjih odbojko na mivki razvili v neslutene višave. Vrbsko jezero, kjer je še do prek kratkim potekalo svetovno prvenstvo, je tako postalo vrhunska turistična destinacija. Odbojka na mivki je torej šport, ki s sabo nosi izjemen potencial, predvsem v smislu promocije tako turizma kot tudi razvoja človeških potencialov. V Cona.centru imajo vizijo v prihodnjih letih v regijo ob reki Muri pripeljati evropsko prvenstvo v odbojki na mivki

Srednje-evropski pokal v odbojki na mivki za mlade do osemnajst let (MEVZA U18 Beach Volleyball Youth Cup) se bo pričel v četrtek, 23. avgusta z registracijo tekmovalcev in javnim večernim žrebom in nadaljeval v petek, 24. avgusta s skupinskimi dvoboji ter zaključil v soboto, 25. avgusta s finalnimi dvoboji in slovesno podelitvijo pokalov in medalj.


Za morebitne akreditacije za neposredno poročanje s tega tekmovanja in vstop na prizorišče vas prosimo, da nam pošljete prijavo z imenom in priimkov ter nazivom medija(jev), ki jih zastopate najpozneje do ponedeljka, 20. avgusta na elektronski naslov: marko@savic.cc . Hvala vam. Več podrobnosti je/bo na voljo tudi prek spletne strani www.cona.center in še posebej prek tega bloga.

Za vse dodatne informacije in izjave smo vam na voljo tudi prek mob. tel. št. 041 730 882. Verjamemo, da vam najavljeni projekt mednarodnega tekmovanja v odbojki na mivki v zelo atraktivni starostni kategoriji več kot zanimiv, zato vas vabimo k poročanju in najavi tega tekmovanja. Hvala vam.

S športno odbojkarskimi pozdravi,
Direktor vozlišča
mag. Marko Savić

in
Strokovni vodja:
Alojz Kerec

Avtor: Marko Savić

poslovni in odbojkarski trener, predavatelj za znamčenje in vodenje projektov. pijem čaj trikrat dnevno, igram in organiziram beachvolley. večkrat tedensko plešem družabno. / business & volleyball coach on a mission to connect economy with tourism and beach volleyball development through infrastructure projects. no coffee, only tee. regular social dancer.

Komentiraj

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.