#MEVZABeachVolleyU18: Po prvem dnevu tekmovanja v četrtfinalu že dve ekipi iz Sloveniji pri fantih in tri ekipe pri dekletih

Murska Sobota, 24. avgust 2018 – Prvi dan tekmovanja mladih ekip v odbojki na mivki je minil v sproščenem vzdušju, vse ekipe so odigrale štiri tekme v skupini. Zmagovalca skupine A pri fantih sta pričakovano Možič/Udrih, zmagovalka skupine B je gostujoča ekipa iz Cipra Savidis/Sotiris. Pri dekletih je v skupini A zmagala ekipa iz Slovenije Špoljarič/Žužek in v skupini B lokalna ekipa, ki nastopa s posebnim povabilom organizatorja, sestri Ajda in Gaja Kuhar. Zadnja tekma 5. kroga je bila prekinjena zaradi nevihte in bo ponovno odigrana jutri zjutraj.

/

The first day of the competition for the young beach volleyball teams proceeded in a relaxed atmosphere. All the teams played four matches in their respected groups. As expected Group A winners are Možič / Udrih, Group B winner is the visiting team from Cyprus Savidis / Sotiris. In the group A with women the winner is the team from Slovenia Špoljarič / Žužek. The local team who plays with wild card from the organisers, sisters Ajda and Gaja Kuhar won the Group B without any loss. The last game of the 5th round with men was interrupted due to the storm and will be re-played tomorrow morning.

Advertisements

Ekipe iz širše murske regije so pridobivale dragocene izkušnje. Vori in Krajcar sta igrala v zahtevni skupini, pokazala zelo všečno igro na trenutke a so bili tekmeci premočni za prvo zmago v mednarodni konkurenci. V skupini B sta bila Bedrač in Kovačič zelo prijetno presenečene skupine, saj sta en dvoboj dobila z 2:1 v nizih in enega z enakim izidom tesno izgubila.

Možič in Udrih sta potrdila vlogo favoritov in suvereno osvojila prvo mesto v skupini A. Prvo mesto v skupini B je osvojila gostujoče ekipa iz Cipra in prav zanimivo bo videti, kako visoko bosta gostujoča igralca posegla na jutrišnjih izločilnih tekmah. Dvojica iz Slovenije Rozman in Šen je upravičila posebno vabilo organizatorja in v tej skupini osvojila drugo mesto.

Pri dekletih sta domači igralki ŽOK Ljutomer, Rosić in Kosi igrale po svojih najboljših močeh, vendar so bile tekmice premočne. Pridobili sta dragocene izkušnje z vrstnicami iz mednarodnega prostora in se bosta jutri pomerili za 9. mesto. Zmagovalka te skupine je ekipa Špoljarič/Žužek, ki zastopa Slovenije. Obe igralki sta dobro vnovčili svoje izkušnje z igranjem na mivki in zmagali prvi dvoboj z ekipo iz Madžarske Rethelyi/Divenyi, kljub slabšemu začetku v obeh nizih. Omenjena ekipa iz Madžarske je na koncu osvojila drugo mesto v skupini A pri dekletih.

Jutri se bo tekmovanje nadaljevalo že ob 8:30 uri, ko bodo odigrana prva četrtfinalna srečanja tako pri dekletih kot pri fantih. Organizator predvideva takojšnje nadaljevanje in druga četrtfinalna srečanja že ob 9:30 uri. Srečanje za razvrstitev in polfinalna srečanja potekajo tekom dneva. Finalno srečanje pri fantih je predvideno ob 14. uri, finalno srečanje pri dekletih potem ob 15. uri.

Četrtfinale dekleta, igrišče št. 1, ob 8:30 uri: Špoljarič / Žužek (SLO): Gecikova / Ciganikova (SKV)
Četrtfinale dekleta, igrišče št. 3, ob 8:30 uri: Zbičajnik / Marolt (SLO) : Vasvari / Vasvari (HUN)

Fantje bodo srečanja igrali na igriščih št. štiri in pet in bodo prav tako pričeli s tekmami ob 8:30 uri:
Četrtfinale fantje, igrišče št. 4, ob 8.30. uri: Rozman / Šen (SLO): Antoni / Krassnig (AUT)
Četrtfinale fantje, igrišče št. 5, ob 8.30. uri: Savidis / Siapanis (CYP): Herman / Berčik (CZE)

Foto-galerija prvega dne / Fotogallery of the first day of the #MEVZABeachVolleyU18:


Photo: Cona.center Murska Sobota/Jure Založnik

Avtor: Marko Savić

poslovni in odbojkarski trener, predavatelj za znamčenje in vodenje projektov. pijem čaj trikrat dnevno, igram in organiziram beachvolley. večkrat tedensko plešem družabno. / business & volleyball coach on a mission to connect economy with tourism and beach volleyball development through infrastructure projects. no coffee, only tee. regular social dancer.

Komentiraj

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.