Andrej Turk, Coach

home > meet-the-team > andrej turk, coach

Volleyball is still Andrej’s vfavoourite sport. He’s not only certified beach volleyball coach by the Fédération Internationale de Volleyball (FIVB) but holds also FIVB coaching certificate level 1 & 2 from FIVB in indoor volleyball. Professional coach at Ljubljana volley and Youth Head Coach for Ljubljana regional volleyball team. Co-founder of the Natural Body Balance system.

:: :: ::

Odbojka je še vedno Andrejeva najbolj priljubljena športan panoga. Certificirani trener s strani FIVB tako v odbojki na mivki, kot tudi v dvoranski odbojki. Stalno zaposlen kot trener v Ljubljana Volley in hkrati tudi selektor mladih regijskih reprezentanc Osrednjeslovenske regije. Soustanovitelj sistema Natural Body Balance system

Andrej Turk, Coach

Bivši odbojkar in odbojka je še vedno njegova prva in najljubša športna panoga.

Diplomiral na Fakulteti za šport v Ljubljani, pod mentorstvom dr. Edvina Derviševiča, na zdravstveni smeri. Tako je dodobra spoznal tudi druge pomembne dele gibalno-telesne priprave posameznika (športnika), kot so preventivna vadba, regeneracija po vadbi, masaža in postopki v primerih športnih poškodb. Tema diplomske naloge: Športne poškodbe ramenskega sklepa, kjer obdela najpogostejše poškodbe ter načine preventivne in rehabilitacijske vadbe tega izredno pomembnega, kompleksnega in občutljivega dela telesa.

Prvič deluje kot odbojkarski trener v Odbojkarskem klubu Kočevje, kjer skrbi za vzgojo mladih odbojkarjev (10-18 let). Nekaj časa deluje tudi kot kondicijski trener ženske članske odbojkarske reprezentance in moške mladinske odbojkarske reprezentance. Po opravljenem trenerskem tečaju Mednarodne odbojkarske zveze prve stopnje (FIVB 1) in Strokovnem izpitu za delo v športu, se leta 2009 zaposli kot trener mladih selekcij v OK Črnuče. Pridobi tudi trenersko licenco FIVB 2 za mednarodnega trenerja odbojke in naziv odbojkarskega trenerja 1. stopnje. Aprila 2019 pridobi tudi licenco FIVB za trenerja odbojke na mivki, 1. stopnje.

Trenutno deluje kot profesionalni odbojkarki trener v OK LJubljana Volley. V Coni.center skrbi za razvoj mlade in zelo perspektivne ekipe v odbojki na mivki, sester Ajde in Gaje Kuhar.

Andrej je tudi so-ustanovitelj sistema Natural Body Balance, ki nudi najbolj učinkovite rešitve (gibalna terapija, manualna terapija, gibalno-terapevtske skupinske in individualne vadbe) za ljudi z gibalnimi težavami oziroma bolečinami, ki jih povzročajo poškodbe, stres in/ali telesno neravnovesje.

home > meet-the-team > andrej turk, coach